For tiden tar vi ikke i mot nye søknader om refinansiering.

Har du allerede refinansiert lån hos oss vil du ikke bli berørt av dette.
A barista smiling as she makes a cup of coffee
  1. Hjem
  2. Refinansiering
  3. Innfri Lan

Dette bør du vite om å innfri lån

Når du tar opp et forbrukslån må du selvfølgelig betale tilbake pengene. Hvor lang tid du har på dette, varierer fra bank til bank. Viser det seg at privatøkonomien din blir bedre, vil du kunne spare en hel del på å nedbetale lånet på kortest mulig tid.

Kort fortalt

Hva betyr det å innfri lån?

Å innfri et lån vil si at du nedbetaler et eksisterende lån og frigjør deg fra videre forpliktelser.Ved å innfri hele lånet avslutter du gjelden din. I mange tilfeller kan dette gjøres før den avtalte nedbetalingsperioden uten at det koster noe ekstra.Det er også vanlig å innfri flere mindre lån og kreditter ved å ta et nytt lån. Den typen lån er kjent som refinansieringslån.

Spar penger på å innfri lån

Med et forbrukslån følger det gjerne med månedlige renter og gebyrer, og over tid kan det fort bli til betydelige beløp.
For å redusere totalkostnadene på disse ekstrautgiftene, anbefales det derfor å velge en så kort nedbetalingstid som mulig. Det er også lurt å se over mulighetene for refinansiering - det vil si å ha et større lån heller enn flere små.
Det lønner seg å lage en fornuftig nedbetalingsplan som du følger, på den måten reduserer du totalkostnaden på lånet ditt.Dersom du oppdager at privatøkonomien blir romsligere, bør en kortere nedbetalingstid være det første du tenker på. Selv om terminbeløpene øker, vil pengene du betaler i avdrag gå direkte til å betale ned lånet – og minstebeløpet neste måned blir lavere.

Slik innfrir du et lån

Har du bestemt deg for å betale tilbake et lån, er det viktig at du får oppgitt det korrekte beløpet som gjenstår på lånet ditt. Renter påløper hver dag, og hvor mye beløpet kommer på er avhengig av hvor lenge du har hatt lånet.De fleste bruker samme betalingsinformasjon, altså at du betaler inn til den samme kontoen, når du skal betale større beløp for å innfri lånet.Har du avtalegiro, bør du se til at den blir avsluttet etter at lånet er innfridd. Som regel gir banken din beskjed om dette, men det kan lønne seg å dobbeltsjekke.

Innfri dine kreditter med lån fra Morrow Bank

Hos oss i Morrow Bank kan du låne inntil 500 000 kroner for å refinansiere andre lån og kreditter. Vi kan garantere deg lavere lånekostnad enn du har i dag!Du får i tillegg:
  • Kun en faktura i måneden
  • Bedre oversikt over saldo og kostnader
  • Lavere rente, terminkostnader og fri etablering
  • Enkel betaling med avtalegiro
Lånet kan innfris når du vil eller har mulighet – og dersom du velger å innfri hele lånet er det ingen ekstra kostnader.
---300 000 kr over 7 år, nominell rente 8,34 %, effektiv rente 10,06 %, etableringsgebyr 0 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 99 995 kr, totalt 399 995 kr. Løpetid 3-15 år. Maks. effektiv rente 21,99 %.