1. Hjem
  2. Kredittkort
  3. Kredittkort Pa Reise

Beste bruk av kredittkort på reise

Det kan være lurt å alltid ha med seg to kort når du skal ut og reise. Både av sikkerhetsmessige og praktiske årsaker, lønner det seg med et bankkort som er knyttet til brukskontoen din og et kredittkort. Her får du våre tips til beste bruk av kredittkort på reise.
Når du skal på ferie er det flere ting som må ordnes. Du må bestille fly, hotell og kanskje du til og med trenger en leiebil. Ofte er det slik at hotell og leiebilfirmaer reserverer et beløp i en periode som garanti for at du betaler.Benytter du deg av kredittkortet til dette, istedenfor bankkortet som er knyttet til brukskontoen din, unngår du at penger blir bundet opp i denne perioden. I tillegg har du større sjanser for å få pengene dine tilbake fra kredittkortselskapet enn fra banken din, dersom det skulle skje at du blir lurt på en eller annen måte.

Gode bruksmuligheter med kredittkort

Med et kredittkort i lommeboka er du sikker på at du kan betale for deg omtrent hvor enn du reiser. Du har faktisk nesten 100 millioner brukersteder, og du kan bruke kredittkortet til varekjøp, netthandel eller for å ta ut penger fra bank eller minibank. Når du er ute og reiser vil det også lønne seg å lagre nummeret til sperretjenesten fra utlandet. Dersom det skulle bli nødvendig, vil det gå raskt å sperre kortet.Er du så uheldig at du mister eller blir frastjålet et kort, vil du alltid ha et i reserve om du oppbevarer dem hver for seg. Vær forsiktig og følg enkle forholdsregler, som for eksempel: Aldri legg fra deg kortet i baren, på restauranten eller andre steder. Det er bedre å betale flere ganger og sørg for å ta tilbake kortet ditt så fort du har betalt.

Best å betale i lokal valuta

Når du er i utlandet og skal betale for deg, vil du ofte få spørsmål om du ønsker å betale i lokal valuta. Dette kan skje både i butikker, på restauranter, hotell og andre steder du skal bruke kortet.Da er det viktig å huske at du alltid skal takke ja til det. Uansett hvor i verden du reiser vil det lønne seg å betale i lokal valuta i stedet for i norske kroner. Årsaken til det er at de ulike stedene opererer med egne vekslingskurser, som ofte er langt dyrere enn bankenes valutakurser – og du kan ende opp med å betale mer enn du strengt tatt trenger.

Vær oppmerksom

Nok et tips for beste bruk av kredittkort på reise er å alltid sjekke hvilket beløp du godkjenner når du betaler. Det kan også lønne seg å ta vare på kvitteringer, for det kan komme god med hvis du oppdager at det har blitt noe feil.Dersom du syns minibanken ser merkelig ut, eller det er noe utenom det vanlige, bør du ikke ta ut kontanter fra den. Finn heller en annen minibank, for det er ikke uvanlig at det forekommer «skimming» av bankkort i utlandet. Da kan folk med uærlige hensikter få opplysningene de trenger for å misbruke kortet ditt i ettertid. Pass også alltid på at du skjuler koden din når du taster den inn.
Hos Morrow Bank kan du få opptil 100 000 kroner i kredittgrense. Du kan få inntil 50 dager rentefri kreditt og kortet er 100 prosent gebyrfritt ved full nedbetaling. Du får også reiseforsikring inkludert i Morrow Bank Mastercard – slik at du kan føle deg ekstra trygg på reisen.
Renteeksempel: Du skal betale tilbake 12 000 kroner på 12 måneder, med en effektiv rente på 28,77 %. Kostnad for delbetaling blir 1 726 kr, som gir en total pris på 13 726 kr.

Du er kanskje også interessert i å lese...

Morrow Bank Mastercard - din beste reisepartner

Visste du at hvordan du velger å betale, kan ha stor påvirkning på ferien? Det er nemlig stor forskjell på hvilket kort du bestiller og betaler ferien med.