Dame på bro i Italia, med reiseforsikring fra Morrow Bank Mastercard.
 1. Hjem
 2. Kredittkort
 3. Ferietips

De beste tipsene for en uforglemmelig sommer med Morrow Bank Mastercard

Vi har samlet våre beste råd, tips og triks i en ultimat sommerguide. Uansett hvilke planer du har finner du nyttig informasjon om alt fra hyggelige aktiviteter, unike opplevelser, ferie på budsjett og ikke minst, hvordan utnytte fordelene i Morrow Bank Mastercard denne sommeren.

Ut å reise? Dette bør du vite

Om du er så heldig å skulle ut å reise i sommer, har vi noen smarte tips og triks som kan komme godt med.
Kort og betalingHa alltid med deg minst to kort når du reiser: ett kort som oppbevares et trygt sted, som for eksempel en safe på hotellrommet, og ett som du har med deg ut. Dette er for å sikre at du ikke står igjen uten noen penger eller mulighet til å betale, dersom du blir utsatt for tyveri eller svindel.I tillegg kan det være lurt å betale med et kredittkort på reise, ettersom det gir flere rettigheter om uhellet først er ute. Med Morrow Bank Mastercard kan du i tillegg aktivere betaling med smarttelefon eller smartklokke, så slipper du å ha med deg et fysisk kort når du forlater hotellet.
Valuta og minibankerBlir du spurt om du vil betale i kroner eller lokal valuta? Velg alltid lokal valuta, også i Norden! Velger du norsk krone kan det blir dyrere for deg.Dette gjelder også minibanker, så vær også obs på hvor du tar ut kontanter. Minibanker på flyplasser eller andre turistområder har ofte dårligere kurs eller avgifter knyttet til uttak, som gjør det dyrere å ta ut. Noen kort har også gebyrer for kontaktuttak i utlandet, men om du bruker et Morrow Bank Mastercard, er dette gebyrfritt.
Husk reiseforsikringReiseforsikring er ikke det man tenker mest på i hverdagen, men det er veldig fint å ha om noe skulle skje. Har du et Morrow Bank Mastercard, er reise- og avbestillingsforsikringen inkludert når du bestiller reisen med dette kortet. Da er du og de du reiser med dekket, om for eksempel dette skulle skje:
 • Mistet bagasjen? Det er få ting som er mer frustrerende enn å miste eller få forsinket bagasje. Med den inkluderte forsikringen kan du ha krav på å få dekket visse utgifter eller motta erstatning for tapt bagasje.

 • Forsinket fly? Det er mage som er på reisefot i sommer og forsinkelser kan skje, derfor er det lurt å betale flyreisen med Morrow Bank Mastercard. Dersom avgangen blir forsinket i mer enn 4 timer har du krav på erstatning på merutgifter til mat og overnatting.

 • Uhell med leiebil? Er du uheldig og bulker leiebilen på ferie, kan det bli en dyr erfaring. Heldigvis kan forsikringen dekke denne egenandelen.
Du finner full oversikt over forsikringen og hva den dekker her.

Vær økonomisk smart med planlegging og budsjett

Budsjett betyr ikke nødvendigvis lavprisferie, men heller at du planlegger kostnader og sørger for at pengene går til det som er viktig for deg. Rett og slett mer ferie for mindre penger.Er dere flere som reiser sammen og har separat økonomi, er det spesielt viktig å avklare forventninger rundt pengebruk, hva man forventer av ferien og hva de ulike er villige til å bruke penger på. Da unngår du potensielle konflikter eller misnøye underveis i ferien.Her er noen enkle tips som kan redusere kostnadene på reisen:
 • Ta med egen mat og vannflaske. Flyplasser er kjent for å ha stive priser, spis før du reiser på flyplassen eller ta med deg matpakke. Ta også med deg en tom vannflaske – de fleste flyplasser har stasjoner med drikkevann der man kan fylle flasken, eller du kan spørre et serveringssted om de kan fylle den for deg.

 • Husk adapter. Skal du til land med annerledes uttak, husk å ta med adapter slik at du slipper å kjøpe en dyr adapter på flyplassen eller leie på hotellet.

 • Utforsk området. Finn lokale parker eller offentlige historiske plasser istedenfor turistattraksjoner med inngangsbilletter. Det er en fin måte å ta innover seg den lokale kulturen, uten å måtte betale for det.

 • Spis som en lokal. Spis på restauranter eller matmarkeder der de lokale går. Det er ofte rimeligere, samtidig som du får en mer autentisk opplevelse av mat og kultur.

 • Reis som en lokal. Bruk lokal offentlig transport som buss, tog eller bane istedenfor taxi. Om du tar taxi bør du sjekke at taksameteret løper når dere begynner å kjøre, eller spørre på forhånd hva turen vil koste.
Bruker du Morrow Bank Mastercard på reisen kan du se over at alle utgiftene stemmer når du kommer hjem, før du betaler. Er dere flere på tur slipper du også å legge ut større summer av egen lomme før turen er gjort opp – og du slipper at depositum for leiebiler eller hotell legger beslag på pengene du har på brukskortet ditt. Les mer og søk her.
Morrow bank Mastercard i tre forskjellige farger

Unike opplevelser med Priceless

Har du et Morrow Bank Mastercard, har du tilgang til fordelsprogrammet Priceless. Her finner du blant annet eksklusive forhåndssalg til konserter, musikaler og diverse arrangement, over hele verden.I tillegg har du mulighet til å bestille opplevelser utenom det vanlige – unike matopplevelser på spennende restauranter, billetter til ulike attraksjoner og museer, sportsbegivenheter og mye mer. Priceless har opplevelser både i Norge og store deler av verden, så ta en titt på hvilke tilbud som finnes der du skal være i sommer!

Samle bonuspoeng i ferien

Har du et Morrow Bank Mastercard, får du poeng hver gang du bruker kortet. Poengene kan enkelt brukes til å betale deler av neste faktura. På den måten kan deler av ferien bli helt kostnadsfri, kun ved å benytte kortet slik du ellers ville gjort.Husk at du også kan legge inn kortet ditt i apper du bruker i sommer – taxi, matlevering, lydbok, ladeapper, strømmetjenester, togbilletter og mange fler.

Din bonusopptjening:

 1. 4 % bonus på alle kjøp hos Komplett.no
 2. 2 % bonus på kjøp av varer på internett*
 3. 1 % bonus på øvrige varekjøp
*brukersteder registrert som e-handel av Mastercard. Maksimal opptjening av bonuspoeng er 500 per måned og 2000 per siste 12 måneder. Les mer om bonusopptjening under Bonus på våre hjelpesider.
Norgesferie med bil? Husk at reiseforsikringen dekker egenandel ved uhell med leiebilen.

Norgesferie

Ferie i Norge blir mer og mer populært, og med god grunn. Om du skal nyte det beste Norge har å by på i sommer, bør du få med deg dette.Det finnes apper og nettsider med oversikt over steder du kan overnatte rimelig eller gratis rundt om i Norge, i bil, telt, van eller campingvogn. Å feriere på denne måten gir stor fleksibilitet til å følge været rundt i Norge – og oppleve kultur, morsomme utflukter, skjulte matperler og mye mer.Om du har bestilt reisen med et Morrow Bank Mastercard, har du reiseforsikring inkludert - også på innlandsreiser. Dette inkluderer for eksempel egenandelen dersom du har leid bil eller båt, og uhellet er ute. Forsikringen gjelder ikke bare for deg, men også opptil 3 stykker du reiser sammen med. Les mer eller bestill Morrow Bank Mastercard her.

Staycation

Om du skal nyte sommeren hjemme, er det mange muligheter til å oppleve nye og spennende ting. Bare fantasien setter grenser! Her er noen lavterskel, rimelige aktiviteter vi vil utforske i sommer:
 • Gratis konserter og festivaler: Om sommeren er det ofte mange arrangementer ute som er gratis! Sjekk ut lokale arrangementer som utendørskonserter og matfestivaler.
 • Bibliotekbesøk: Besøk ditt lokale bibliotek og plukk opp en ny bok. Mange biblioteker tilbyr også gratis arrangementer og aktiviteter som filmkvelder og forskjellige verksteder.
 • Is-turne: Lag en liste over alle is-kiosker eller steder som selger kule- eller softis i område. Besøk et nytt sted hver gang du skal ha en is – på slutten av sommeren kan du kåre beste is!
 • Geocaching: Bli med på en global skattejakt med geocaching. Alt du trenger er en smartmobil og du kan gjøre et nytt funn under en parkbenk, i skogen eller på et gatehjørne.
 • Sov ute: Dra på camping enten med telt eller hengekøye. Camping er en morsom måte å tilbringe tid ute i naturen på. Det finnes flere lokale tilbud på tvers av landet som tilbyr gratis leie av campingutstyr.
 • Dagstur: Ta en dagstur til en ny by eller et sted du aldri har vært før. Utforsk lokale severdigheter og kultur.
 • Film- eller seriemaraton: Lag en liste over filmer eller TV-serier du har lyst til å se og ha maraton hjemme.
 • Vær turist i din egen by: Besøk museer, parker og andre attraksjoner du kanskje ikke har utforsket før.
 • Turer og piknik: Utforsk nærliggende turstier og naturreservater som du ikke har besøkt før. Lag i stand en deilig piknik og nyt dagen utendørs.

************************************************************Renteeksempel: Du skal betale tilbake 12 000 kroner på 12 måneder, med en effektiv rente på 28,77 %. Kostnad for delbetaling blir 1 726 kr, som gir en total pris på 13 726 kr.

Du kanskje også er interessert i...

Din beste reisepartner

Visste du at hvordan du velger å betale, kan ha stor påvirkning på ferien? Det er nemlig stor forskjell på hvilket kort du bestiller og betaler ferien med.

Husk kredittkortet på reisen

Det kan være lurt å alltid ha med seg to kort når du skal ut og reise, både av sikkerhetsmessige og praktiske årsaker.

Betaling med smartklokke eller mobilen

Med kontaktløs betaling trenger du ikke lenger å huske på å ta med lommeboken, Morrow Bank Mastercardet ditt lever på mobil, smartklokke eller nettbrett. Digital lommebok fra Apple, Google, Samsung eller Garmin er enkelt å sette opp, og gjør hverdagen enda mer bekymringsfri.