A hand reaching for a pair of glasses that are placed in sunlight.
  1. Hjem
  2. Lan
  3. Hva Er Forbrukslan

Forbrukslån

Lurer du på noe om forbrukslån? Vi har samlet alt du trenger å vite i en artikkel.

Kort fortalt

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er rett og slett et lån der låntaker ikke trenger å stille med sikkerhet. Det vil si at det ikke er noe behov for å ha eiendeler som bil, bolig eller andre verdier som pant i lånet. Videre betyr det at du kan bruke pengene som utbetales til akkurat hva du vil og dermed gi deg den friheten du ønsker. Ettersom at dette er et lån uten sikkerhet, betyr det oftest at søknadsprosessen er enklere sammenlignet med søknader om lån hvor søkeren må stille med sikkerhet.

Hva kan jeg bruke et forbrukslån til?

Du kan bruke lånet til stort sett hva du vil. Kanskje du har fått uforutsette utgifter og trenger å dekke et midlertidig pengebehov på en rask måte? Eller kanskje du endelig vil pusse opp huset eller realisere andre store prosjekter?Uansett hva som er akkurat din grunn for å søke om et forbrukslån er du velkommen å sende inn en søknad til oss.

Hva innebærer et lån fra Morrow Bank?

Lån uten sikkerhet fra Morrow Bank tilsvarer det andre kaller fritidslån, privatlån eller oppussingslån.Lånet utbetales til din personlige konto og du står fritt til å bruke pengene slik du ønsker.Du har også mulighet til å søke om et refinansieringslån, for å samle dine eksisterende lån og kreditter og på den måten få en lavere lånekostnad.Med en detaljert og oversiktlig nedbetalingsplan får du kontroll på din økonomi samtidig som at du hver måned reduserer utestående gjeld. Du kan til enhver tid innfri hele eller deler av lånet uten at det koster deg noe ekstra.

Hvor mye kan jeg søke om å låne?

Morrow Bank tilbyr lån mellom 10 000 og 500 000 kroner, og det er de samme vilkårene som gjelder uavhengig om du får innvilget et stort eller lite lån.Renten på lånet settes individuelt, basert på en ekstern kredittsjekk og opplysningene du oppgir i søknadsskjemaet.

Hvordan søker jeg om forbrukslån?

I søknadsskjemaet vårt fyller du ut ønsket lånesum. Der står det også tydelig hvilke opplysninger du må oppgi før du sender inn søknaden din.I noen tilfeller kan du bli bedt om å sende inn noe ekstra dokumentasjon i form av skattemelding og siste lønnslipp for å verifisere opplysningene. Når du fyller ut søknadsskjemaet gir vi deg muligheten til å godkjenne automatisk innhenting av opplysninger direkte fra Altinn.

Hvor raskt får jeg utbetalt lånet?

Ettersom at lån fra Morrow Bank er et forbrukslån uten krav til sikkerhet vil du få en relativt rask utbetaling til kontoen.Når du har sendt inn søknaden din og signert med BankID, vil en saksbehandler gjøre en manuell behandling av søknaden, og eventuell tilleggsinformasjon du kan bli bedt om å sende inn.Vanligvis skjer utbetaling innen 1- 2 virkedager, men utbetaling allerede samme dag kan forekomme.

Hva er fordelene med forbrukslån fra Morrow Bank?

Du får en fleksibel nedbetalingstid med gode betingelser.Renten din beregnes individuelt, og du står fritt til å nedbetale lånet så fort du vil innenfor de betingelsene som du har fått. Det eneste vi krever er at du betaler inn minimumsbeløpet hver måned. Det vil da dekke rentene, gebyrene og avdragene dine.Fordelen ved å betale så mye du har kan, er at rentekostnadene blir lavere, så det er jo selvfølgelig noe vi alltid anbefaler.----120 000 kr. o/5 år, nominell rente 13,50 %, effektiv rente 15,42 %, etableringsgebyr 980 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 49 124 kr, totalt 169 124 kr. Maks effektiv rente 33,48 %